Wolt logo

Kako se pripremiti za odličan dan dostava?

Priprema je pola posla shodno tome dajemo nekoliko savjeta kako se najbolje pripremiti za dostavljanje, o čemu treba voditi brigu i na koji način. S čime se možete potencijalno susresti dok ste online i kako postupiti u određenim situacijama 🙂

1. Provjeri vremensku prognozu

Provjeri vremensku prognozu za svoj grad te se u skladu s time ispravno obuci za posao na koji krećeš. Možda će biti potrebna koja minuta više za pripremu, ali ćeš zahvaliti sam sebi što ćeš osjećati ugodno kada izađeš na teren. Provjerom vremenske prognoze ćeš vidjeti trebaš li se pripremiti za skliske ceste (kiša,snijeg) te općenito kako prilagoditi vožnju vremenskim uvjetima. Nemoj zaboraviti paziti na vjetar također te ako progozna pokazuje vjetar jačine više od 25 km/h ili 7 m/s, molim te budi oprezan. Kad ćeš raditi po noći, sjeti se staviti jača svjetla na svoje vozilo. Većina vremenskih aplikacija ti pokazuje kada sunce zalazi.

2. Napuni svoj mobitel i dodatnu bateriju

Ovaj dio je prilično jasan – puna baterija ti osigurava da radiš onoliko koliko želiš. Dodatna baterija/punjač ti služi kao osiguranje da ne ovisiš samo o bateriji na uređaju. Na taj način ne moraš pamtiti adrese i rute za slučaj da ostaneš bez baterije na mobitelu. Postoji mnogo opcija za dodatne baterije po različitim cijenama, odaberi najpovoljniju za sebe i nemoj je zaboraviti napuniti. 

 

3. Budi temeljit kako bi izbjegao oštećenja i pogreške

 

Odlaganje narudžbe u torbu

Torba za bicikl sadrži razdjelnik za vrećice i držač za pića. Kako bi bi hrana zadržala optimalnu temperaturu, potrebno je odložiti hladna jela na dno torbe, a vruća jela pri vrhu torbe. Prolijevanja ćeš izbjeći tako da pića čvrsto i sigurno smjestiš u držač, i kad god je moguće, učvrstiš sadržaj narudžbe dodatno sa razdjelnikom za vrećice. Kada želiš namjestiti svoju torbu, lagano je smjesti preko ramena i pazi da uvijek stoji uspravno.

 

Za vrijeme dostave

Zadnje što želiš vidjeti nakon što si preuzeo narudžbu iz restorana/trgovine je kazna za parking ili ukradeno vozilo. Uvijek pazi na ispravno parkiranje i da osiguraš i zaključaš vozilo dok te nema. Uložiti u dobar lokot za bicikl koji je jednostavan za korištenje je isplativa investicija. Možda se ispočetka čini zamornim svaki puta zaključavati bicikl/vozilo, no svakako je vrijedno dodatnog truda i vremena!

 

4. Sigurnost u prometu

Savladati umijeće dostavljanja znači raditi to sigurno za sebe i ostale sudionike u prometu. Obzirom je većina radnih sati provedena na cesti u prometu, molimo da uvijek dodatno pazite na sigurnost u prometu i ostanete fokusirani za vrijeme vožnje.

Marko

Marko

from Operations team
CroatianEnglishHindiNepali