Wolt logo

Bundle ili single način rada?

Povezane ili pojedinačne dostave?

Kada se priključite na smjenu imati mogućnosti odabrati između povezanih ili pojedinačnih zadataka. Ponekad će naš algoritam prepoznati kako je pametnije da dostavljate više od jedne narudžbe istovremeno u torbi. Takav način se zove povezane dostave. Povezivanjem više dostava u isto vrijeme, možemo dostaviti više korisnika koji se nalaze na istoj ruti nego što bi to učinili da se dostavlja jedna po jedna narudžba. 

Kako funkcioniraju povezane dostave?

Način povezanih dostava vam odmah dodjeljuje narudžbe i to čak do 3 istovremeno koje ćete moći dostaviti. Količina narudžbi koje će vam biti dodijeljene ovisi o vašoj trenutnoj lokaciji i kolika je potražnja na toj lokaciji. Nekad će se dogoditi da ćete preuzeti narudžbu koju ćete tek kasnije dostaviti. Isto tako, postoji mogućnost da ćete preuzeti više narudžbi koje ćete dostaviti različitim redoslijedom, sve ovisi o tome koja je ruta trenutno najoptimalnija. Ukoliko ne želite preuzeti zadatke koje vam sustav predlaže, samo pričekajte 60 sekundi i zadatak će biti automatski odbijen.

Prednosti i nedostaci povezanih dostava

Prednosti: ovaj način dostavljanja vam nudi najbolju mogućnost za zaradu iz razloga što ste u potpunosti plaćeni za sve vaše povezane zadatke i njihove udaljenosti!

Nedostaci: Možda će vam se činiti malo više stresno u početku kada ćete raditi sa povezanim dostavama, iz razloga što jedno kašnjenje  može utjecati na ostale narudžbe u vašoj torbi, međutim ne treba brinuti, slobodno se javite u korisničku podršku ukoliko dođe do kašnjenja i pričekajte daljnje upute. Za slučaj da želite ići offline, javite se u podršku i pričekajte daljnje upute. 

Kako funkcioniraju pojedinačne dostave?

Ukoliko ste odabrali način rada na pojedinačnim dostava, zadatak će se pojaviti na vašem ekranu, te ukoliko ga prihvatite, otići ćete do restorana i preuzeti narudžbu i nakon toga direktno do korisnika. To znači da će vam sustav nuditi mogućnost prihvaćanja jednog po jednog zadatka te vaša putanja onda uvijek izgleda preuzimanje narudžbe iz restorana→dostava korisniku i ponovo natrag u restoran kako bi preuzeli iduću narudžbu. Prednosti i nedostaci pojedinačnih dostava

Prednosti: U ovom načinu rada imate mogućnost prihvatiti ili odbiti zadatak bez da trebate čekati 60 sekundi da se zadatak makne. Obzirom da dostavljate jednu po jednu dostavu, imate potpunu kontrolu nad područjem dostavljanja, a i manji je vremenski pritisak.

Također, neće se dogoditi da zamijenite narudžbe koje se nalaze u vašoj torbi. 
Nedostaci: Najveći nedostatak na ovom načinu rada je taj što propuštate izvrsnu priliku za veću zaradu koju imate dok radite na povezanim dostavama. Isto tako, manje ste učinkoviti kada dostavljate jednu po jednu dostavu.

Jeste li spremni odabrati najbolji način dostavljanja za vas?

Maja

Maja

from Support Team