Wolt logo

Koje vozilo je optimalno za tebe?

Jedna od prvih odluka sa kojom se susrećete kao Wolt Partner dostavljač je ona o odabiru vozila za dostavu. Većina ljudi će odabrati ono vozilo koje im je odmah dostupno, međutim bilo bi dobro razmisliti o tome koje je vozilo najoptimalnije za najbolju zaradu.

Ovisno o tome koliko sati ćete biti priključeni na smjenu te koliko često ćete se htjeti priključiti na Wolt platformu će varirati i odabir optimalnog vozila.

Ako trenutno dostavljate na biciklu:

Iako je standardni bicikl najjeftinija i najzdravija opcija, vrlo je izazovno raditi veći broj sati obzirom na potreban fizički napor same vožnje. Dobar način da povećate svoje radne sate i učinkovitost te samu zaradu je preći na električni bicikl ili skuter sa kojima ste oslobođeni većeg dijela fizičkog napora prilikom dostave. Samim time imat ćete više energije za rad i moći ćete brže isporučivati dostave. Time će se povećati i broj radnih sati na mreži pa će i zarada porasti pa ćete i prije vratiti uloženu investiciju.

Ako trenutno dostavljate na skuteru ili električnom biciklu:

Vi već dostavljate sa nekima od najučinkovitijih vozila kao Wolt Partner dostavljač, i sami ste svjesni njihove svestranosti i efikasnosti. Ipak, kada počne kiša i počnu dolaziti nešto udaljenije narudžbe, vaš radni dan bio bio puno lakši uz auto. Udobnost automobile vam omogućuje više radnih sati i brže ćete stići od restorana do korisnika. Na taj način ćete još više povećati svoju zaradu! Ukoliko već imate mogućnost korištenja automobile, razmislite da ga koristite za vrijeme kišnih dana.

Ako trenutno dostavljate autom: 

Auto je udoban za kretanje gradom, ali ako je vrijeme dobro i parkirna mjesta je teže pronaći, možda bi bilo dobro probati sa skuterom ili e-biciklom. Sa biciklom/skuterom možete parkirati blizu mjesta kamo idete, a ponekad je i dobro uhvatiti malo svježeg zraka uz malu vježbu. Kada uspoređujete tipove vozila, potrebno je uzeti u obzir i troškove goriva, osiguranja i servisa, te bi uistinu vrijedilo isprobati skuter ili e-bicikl.

 

Napravite svoju računicu prije promjene vozila

Svaka situacija  Wolt Partner dostavljača je drugačija te preporučamo da sami napravite svoju računice prije nego se odlučite na promjenu vozila.

Koliko sati tjedno ste online? Koliko više očekujete da ćete zaraditi po satu sa promjenom vozila? Koji su vam troškovi/dobiti povezani sa nabavkom novog vozila?

 

Ako bi se promjena pokazala kao rezultat većih primanja za vas i odlučili ste isprobati novi tip vozila, samo se javite u našu podršku da odmah promjene vaš tip vozila u aplikaciji.

 

Pazite na svoju sigurnost u prometu

Iako je biti brz i učinkovit dobar za optimizaciju zarade, najvažnije je ipak voziti sigurno. Pročitajte više o tome kako to učiniti klikom na gumb ispod!

Ana Krasić

Ana Krasić